Betoniteollisuus ry on julkaissut uuden Alamiesohjeen

Valtioneuvoston asetus 403/2008 päivittyi maaliskuun alussa. Siihen tuli uusi pykälä 14a, missä vaaditaan työnantajan myöntämä kirjallinen lupa henkilölle taakan kiinnittämiseen asennuskäyttöön tarkoitettuun nosturiin. Betonielementtiteollisuuden käyttämät kuljetusyritykset/kuljettajat, joutuvat yleensä toimimaan työmaalla alamiehenä eli heillä pitää olla työnantajan kirjallinen lupa siihen.

Betoniteollisuus ry:n elementtivaliokunta on tilannut Tapaturvalta ohjeen, missä kerrotaan alamiestyöstä ja se toimii samalla koulutusmateriaalina kuljetusliikkeille/yrityksille. Ohjeesta on tehty kaksi eri versiota: pidempi versio lähinnä koulutusta varten ja tiivistelmä kuljettajalle. Ohjeet löytyvät pdf-versiona täältä

Lisätietoja: Betoniteollisuus ry: Janne Kihula, puh. 040 514 6510