Ajankohtaista

Ontelolaatastojen rei’itykset ja varaukset

Elementtihormien käytön lisäännyttyä ontelolaatastojen rei’itykseen on kiinnitettävä enenevästi huomiota.

VTT tutki betonijulkisivun lisäkonduktanssiarvoja

VTT on tutkinut, mitä betonisandwich- julkisivun lämmöneristävyyteen vaikuttavat ansaat, mahdolliset eristeen läpimenevät nostolenkit, ikkunakarmin kiinnitys sekä liitokset muihin vaipan rakenteisiin.

Uusi Betonielementtien sähköasennusohje

Seinäelementtien sähköistyssuunnittelussa ja sähkövarusteiden sijoittelussa noudatetaan uudessa ohjeessa esitettyjä periaatteita.

Uudet määrälaskentaohjeet seinäelementeille sekä ontelo- ja kuorilaatoille

Betoniteollisuus on laatinut uudet määrälaskentaohjeet seinäelementeille sekä ontelo- ja kuorilaatoille.

Betonijulkisivu – Arkkitehtuuripalkinto 2011

Vuoden 2011 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon on voittanut Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy Helsingistä kohteellaan Helsingin Asumisoikeus Oy Kaanaankatu 6 ja Kumpulan Kiinteistöt Oy Kaanaanpiha 4. Suunnittelusta ovat vastanneet arkkitehdit SAFA Risto Huttunen, Paula Leiwo ja Mikko Blomberg.

Fib:in seminaari ja kokous Suomessa

Kansainvälisen esijännitettyjen betonirakenteiden järjestön fib:n Elementtikomissio kokoontui Helsingissä 26.- 28.5.. Osanottajia oli yhteensä 38, kaukaisimmat vieraat Yhdysvalloista, Brasiliasta ja Australiasta.

Betonijulkisivu-arkkitehtuuripalkinto 2011

Betoniteollisuus ry järjestää kolmannen kerran Betonijulkisivu- arkkitehtuurikilpailun. Kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin uusia onnistuneita betonijulkisivukohteita ja niiden suunnittelijoita.

Euroopan betonielementti‐ ja tuoteteollisuus pitää 20. kongressinsa kesäkuussa Ranskan Cannesissa

Kaikki eurooppalaisen betonielementtiteollisuuden osapuolet‐ valmistajat, materiaalitoimittajat, asiantuntijat, asiakkaat, tuotteiden käyttäjät jne. kokoontuvat hotelli InterContinental Carlton’iin Cannesiin, Ranskan Rivieralle 16‐ 17 kesäkuuta 2011.