Suunnitteluohjelmat

Suunnitteluohjelma


Tekla Structures 
www.tekla.com

JCAD hollow core slabs
www.jcad.fi   

Flexibl-matalapalkkiohjelma

Lataa Flexibl- matalapalkkien tarkistusohjelma tästä. Ohjelma on ilmainen. Ohjelmaversio 8.3.8 (v. 2017) laskee matalapalkin ja ontelolaatan yhteistoiminnan eurokoodin ja Betoninormikortti nro 18- mukaan.

Mahdolliset ohjelman toimintaa koskevat kyselyt; Ins. tsto Pekka Häyrinen, puh. 050-5961421 tai pekka.hayrinen@kolumbus.fi.

Nostolenkkien mallinnus- ja laskentatyökalut

Liitetiedostossa LiftingLoopCapacityCheck.zip on tiedostot, jotka tarvitaan nostolenkin kapasiteettitarkistuksen laskemisessa. Käyttäjä voi purkaa tiedostot haluamaansa hakemistoon.
Pyörötankolenkin mitoitusohjelma käynnistyy kaksoisnapauttamalla ohjelmaa LiftingLoopRoundBarCapacityCheck.exe
Punoslenkin mitoitusohjelma on vastaava ohjelma LiftingLoopStrandCapacityCheck.exe
Nämä tiedostot eivät ole sidoksissa Tekla Structures –ohjelmaan.

Liitetiedostossa Installers.zip on asennusohjelmat Teklan TS –versioille 17.0, 18.0 ja 19.0.
Nämä sisältävät myös nuo kapasiteetin tarkistamisen ohjelmat, ts. jos Tekla Structures -käyttäjä on asentanut nostolenkkien mallinnustyökalut, niin samat ohjelmat avautuvat mallinnustyökalun käyttöliittymältä.

Ohjelmien laskenta perustuu Betoniteollisuus ry:n ohjeeseen Betonielementtien nostolenkit ja –ankkurit 2010. Ohjelmat on tehnyt RambollinTampereen yksikkö.

Mukana on 18.0 ja 19.0 –versioille:

- Lifting Inserts (päätyökalu)
- Lifting Loop Round Bar (sisältää viimeisimmän ohjepäivityksen muutokset, kapasiteetin pienentäminen ohuissa betonikuorissa)
- Lifting Loop Strand (lisätty mahdollisuus antaa molemmille haaroille pituus erikseen)
- Pintos SC/SCR
- Pintos PB (tasomainen, väliseiniin)
- Peikko PNLF
- Anstar An

Huom! Peikko PNLF pluginissa oli paha virhe kapasiteettilaskennassa, joka valitsi sopivan kokoista PNLF-lenkkiä. Peikon suunnitteluohje kertoo eri haarakulmille suurimman sallitun elementin painon kahdella lenkillä nostettuna. Pluginin kapasiteettitarkistus oletti yhden lenkin kantavan tuon suuruisen painon eli valittu PNLF-lenkki oli liian pieni. Seuraavissa ohjelmissa virhe on korjattu:

Lifting LRB

Sandwich- työkalu:
(ohjelma sopii Tekla Structures ohjelman versioihin V19 ja V19.1)