Elementtisuunnittelukursseilla 100 osanottajaa

Betoniteollisuus ry järjesti marraskuussa elementtisuunnittelukurssit Tampereella, Helsingissä ja Oulussa. Osanottajia oli yhteensä noin 100 henkilöä. Päivän aikana käytiin 7 luennoitsijan voimin läpi eurokoodipohjaisia laskentaesimerkkejä, uusimpia suunnitteluohjeita, tietomallinnusta, CE- merkintää ja valmistuspiirustusten laatua.

DI Pekka Nykyri Oulun AmK:sta esitteli Betoniyhdistykselle kirjoittamansa kirjaa BY 211 (Betonirakenteiden suunnittelun oppikirja- osa 1, 2013). Kirjaa saa ostaa Suomen Rakennusmedia Oy:ltä. Nykyrin esitelmä:

DI Jari Toijonen Finnmap Consulting Oy:stä esitteli juuri valmistunut diplomityötään ” Teknisten määräysten ja ohjeiden vaikutukset liikerakennusten päärakennusmateriaalin valintaan”. Työssä on käsitelty keskikokoisen hallin suunnittelua betonielementeistä, teräksestä tai liimapuusta. Toijosen diplomityö:

DI Heikki Aapro Parma Oy:stä kertoi tekemästään tarkastelusta elementtien valmistuspiirustusten puutteista. Hän kiinnitti erityistä huomiota mm. turvallisuuteen vaikuttaviin tekijöihin, joissa ei saisi esiintyä puutteita. Lue esitelmä: