Betoni on välttämätön ympäristömme suojelija

Infrarakentamista ovat esimerkiksi padot ja tunnelit, putkilinjat, sillat, tienpäällysteet, satamarakenteet, meluesteet, jäteveden puhdistamot ja energialaitokset. Betoni materiaalina sopii infrarakenteisiin hyvin, koska se kestää kosteutta ja säärasituksia, mekaanista kulutusta sekä korkeita lämpötiloja. Betoni myös vaimentaa ääntä, tasaa lämpötilavaihteluja ja suojaa erilaiselta säteilyltä.

Betonin käyttö infrarakentamisessa

Betonia käytetään myös ratapölkyissä, tunnelirakenteissa, vesitorneissa, aallonmurtajissa ja laitureissa. Se on yleinen erilaisten siilojen ja säiliöiden materiaali mm. maataloudessa ja teollisuudessa. Ydinvoimaloiden rakenteista suuri osa tehdään betonista.

Heikosti kantavalla maaperällä tiet ja rakennukset perustetaan betonilaatan tai -paalujen varaan. Betoni kestää maaperästä tulevia rasituksia muita materiaaleja paremmin.

Betonin etu infrarakentamisessa on, että se pitää veden sekä sisällä että tarvittaessa ulkona. Voimakkaat luonnonilmiöt, kuten tulvat, myrskytuulet ja maanjäristykset ovat viime aikoina lisääntyneet. Tämä vaatii ihmiskunnalta suojaustoimenpiteitä, joihin betonirakenteet ovat monesti ainoa järkevä ja teknisesti kestävä ratkaisu.